Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Evenementen

AgriFoodTech 2017, Den Bosch

High-tech innovaties in de voedselindustrie

IRIS

De tweede editie van AgriFoodTech zal plaatsvinden op 13 en 14 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze vakbeurs met congres brengt de topsectoren high-tech systemen en materialen, alsmede Agri & Food samen. In het vakbeurs gedeelte is de Marel Poultry stand te vinden. Dit jaar is het centraal thema gefocust op technologische innovaties die de toekomst van Agri & Food gaan bepalen.
 

Intelligente sensoren, autonome robots, slimme software, vision, scan- en lasertechnologieën, de staaltjes van hoogwaardige technieken binnen de agrifood sector zijn talrijk, altijd met als doel: de wereld blijvend van voedsel voorzien en inspelen op de veranderende voedselketen. Daarbij is het cruciaal om efficiënter, effectiever, duurzamer en anders te produceren, zowel in de machinebouw als in de voedselverwerking. In dit kader zet Marel Poultry tijdens AgriFoodTech twee focusgebieden in de spotlights: IRIS visuele inspectie en Innova software.
 

IRIS visuele inspectie

Pluimveeverwerkingsbedrijven draaien steeds hogere capaciteiten, waarbij de vraag naar betrouwbaar inzicht in de kwaliteit van de inkomende producten stijgt. Hiervoor heeft Marel Poultry het computergestuurd Stork IRIS optisch systeem ontwikkeld. IRIS staat voor Intelligente Rapportage, Inspectie & Selectie.

De high-tech digitale camera van IRIS is in staat om een hoog-resolutie beeld te registreren van elk van de snel passerende producten. Zodoende zijn uitzonderlijke inspectie- en selectieprestaties op de hoogste lijnsnelheden mogelijk. Geavanceerde Innova herkenningssoftware verwerkt de camerabeelden en bepaalt de kwaliteit van hele producten en elk van hun zeven anatomische delen (twee vleugels, twee dijen, twee drumsticks en een borst). Deze informatie wordt gebruikt om de best mogelijke verkoopbestemming voor de producten te bepalen. Zo kunnen ook lager gewaardeerde hele producten of productdelen zo efficiënt mogelijk worden verwerkt. Op deze manier leveren alle productdelen een maximale waarde op voor de processor.
 

Innova

Innova software platform

Innova software speelt een belangrijke rol in de pluimveeverwerking, op veel meer gebieden dan alleen productbeoordeling. Fabrieksbreed is Innova operationeel om product tracking van binnenkomst tot uitlevering te garanderen. Uiteraard zijn voedselveiligheid en voedselkwaliteit hiermee in hoge mate gediend. Overal, op vrijwel elke machine, zijn sensoren aanwezig om belangrijke data door te geven aan de controlekamer, zodat het management weloverwogen besluiten kan nemen op basis van pure feiten, zonder schattingen. Innova software biedt alle denkbare functionaliteiten met het oog op maximale machineprestaties, productiecontrole en optimale productverwaarding.
 


Passie voor poultry processing

Voor Marel Poultry is innovatie meer dan een modewoord; het zit diep in onze genen en benadrukt onze passie en drive om de pluimveeverwerkende industrie steeds te blijven verbeteren. Door constant vernieuwende technologieën te ontwikkelen die duidelijk meerwaarde creëren voor onze klanten, investeren we in de vooruitgang van voedselverwerking. Belangrijke thema’s daarbij zijn voedselveiligheid, tracking&tracing, diervriendelijkheid en duurzaamheid.

Zo verstevigen wij onze wereldwijd leidende marktpositie in de high-tech poultry processing branche.
 

Evenement & inschrijving