Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Klantverhaal

Binzhou Gaosheng - een mijlpaal in China

13 Sep 2018

Van plukken tot opdelen met een snelheid van 27.000 bph

Met de hulp van Marel Poultry heeft Binzhou Gaosheng haar productiefaciliteiten snel weten uit te breiden, een belangrijke mijlpaal in de industriële pluimveeverwerking in China. Voor Marel Poultry was dit het grootste project in China tot nu toe. De Binzhou Gaosheng greenfield-fabriek bestaat uit twee verwerkingslijnen, elk met een capaciteit van 13.500 bph.
 

Binzhou handshakeArie Tulp (Marel Poultry), Kai Zhao (Marel Poultry), Han Baihuai (CEO Binzhou), Ruud Berkers (Marel Poultry) en Han Daofeng (CFO Binzhou)

BBinzhou, gelegen in de provincie Shandong, is een snelgroeiende stad op 100 kilometer van de Chinese oostkust. Het is het kloppend hart van de Chinese pluimveesector. De Xinsheng Group is een trouwe klant van Marel Poultry. Zo leverden we in 2010 twee Nuova panklaarlijnen met een capaciteit van 12.000 bph voor hun fabriek in Boxing, een stad op 20 kilometer van Binzhou. Naast de bestaande Binzhou fabriek zal een gloednieuwe greenfield fabriek worden toegevoegd met een aanzienlijk hoger automatiseringsniveau.
 

We kunnen niet zonder de betrouwbare automatische systemen van Marel Poultry
- Han Baihuai, General Manager of Binzhou Gaosheng
 

PLUKKEN EN PANKLAAR MAKEN

De automatische verwerking van pluimvee in Binzhou Gaosheng begint met plukken. Marel Poultry levert hiervoor Stork broei and pluksystemen, waarmee wordt gegarandeerd dat de producten voldoen aan de Chinese verwachtingen wat betreft vel en kleur.

De broeisystemen worden zo ingesteld dat een optimale combinatie van de juiste hoeveelheid opperhuid en wit vel wordt bereikt. Binzhou Gaosheng gebruikt twee volledige Stork panklaarlijnen met een gecombineerde capaciteit van 27.000 bph. De lijnen bestaan uit Stork openingsmachines, cloacasnijders, Nuovapanklaarsystemen, inspectiesystemen voor het nekvel, Binnen-/Buitenwassers en eindcontrolemachines. Een volledig geautomatiseerd panklaarsysteem is een enorme stap voorwaarts wat betreft hygiëne. Met deze systemen worden producten van hoogwaardige kwaliteit geproduceerd terwijl het risico op kruisbesmetting minimaal is.
 

VERWERKEN VAN EETBARE ORGANEN

Orgaanproducten zijn erg populair in China. Daarom heeft Binzhou Gaosheng diverse systemen voor het automatisch oogsten van eetbare organen geïnstalleerd. Het Nuova panklaarsysteem verwijdert het ingewandenpakket en dit wordt vervolgens automatisch aan een haak van een aparte verwerkingslijn gehangen. Op de haak hangen de darmen van de ingewandenpakketten naar beneden, uit de buurt van de eetbare organen.

De pakketten worden bovendien zo opgehangen dat organen eenvoudig kunnen worden geoogst voor verdere verwerking. De eetbare organen worden geoogst met de HLH-oogstmachine voor hart en longen, de automatische PLH-oogstmachine voor de lever en de PI-oogstmachine die ervoor zorgt dat de galblaas heel blijft. Stork Nuova maakt het efficiënt oogsten van organen mogelijk met een optimaal rendement, optimale kwaliteit en maximale hygiëne.
 

ACM-NT cut-up line

CAPACITEIT HANDHAVEN

Dhr. Han Baihuai, General Manager van Binzhou Gaosheng en Executive Director van de Xinsheng Group: “We verkopen geen hele kippen, omdat er gewoon geen vraag naar is. Daarom gaan alle gekoelde producten naar onze opdeellijnen. Het gaat hier om grote aantallen, dus we kunnen niet zonder de betrouwbare automatische systemen van Marel Poultry.”

Om ervoor te zorgen dat alle broilers worden opgedeeld bij een verwerkingscapaciteit van 27.000 bph is de Binzhou Gaosheng fabriek uitgerust met twee sorteerlijnen, vier ACM-NT opdeellijnen en zeven AMF fileerlijnen. Beide sorteerlijnen zijn voorzien van een automatisch gekalibreerde SmartWeigher die de broilers weegt en vervolgens op basis van het gewicht toekent aan de ‘lichtgewicht’ of ‘zwaargewicht’ ACM-NT opdeellijn.

 

Binzhou breast cap filleting lines

STRENGE NORMEN

Elk van de vier ACM-NT lijnen is geschikt voor het snijden van verschillende kipdelen, waaronder vleugeldelen, anatomische pootdelen, orgaanvet, de nek, ruggengraat en staart. De vleugeldelen omvatten het middengewricht van de vleugel die wordt gesneden in de speciale tweede-lid vleugelsnijder. Borstdelen gaan naar een AMF systeem waar filets, haasjes, kraakbeen en het resterende borstvlees worden geoogst.

“De eindproducten die worden geproduceerd met de automatische systemen van Marel Poultry voldoen aan de Chinese culinaire normen. Er zit vrijwel geen verschil tussen ons industrieel geproduceerd kippenvlees en dat van ambachtelijke slagers”, aldus Han Baihuai. “Daarnaast zijn de hygiëne, voedselveiligheid en traceerbaarheid aanzienlijk verbeterd, zeker in vergelijking met de markt voor levend pluimvee.”
 

Binzhou Gaosheng logoMIJLPAAL

Binzhou Gaosheng levert haar producten aan lokale markten en Chinese fastfoodrestaurants. Dit uitbreidingsproject is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van geïndustrialiseerde pluimveeverwerking in China. Binzhou Gaosheng is een van de eerste bedrijven in China die op zo’n grote schaal en met deze capaciteit haar opdeel- en ontbeenlijnen automatiseert. De verwachting is dat veel andere bedrijven in de strategische regio Shandong het voorbeeld van Binzhou zullen volgen.