Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Klantverhaal

Borstfileren in Bosnië, het hele verhaal

17 Mar 2017

Breast Filleting at Madi, Bosnia

“Daar waar de prioriteit is om een gezond eindproduct te produceren, willen wij graag de marktleider zijn”. Dit is de visie van de Bosnische broilerproducent Madi en het was in deze context dat het bedrijf besloot een Stork AMF-BX FlexControl aan te schaffen voor haar nieuwe verwerkingsfabriek in Tesanj in het noorden van Bosnië.

Edin Jabandzic, Directeur van Madi, verklaart: “Hele en halve borstfilets zijn belangrijke producten voor ons bedrijf. We zijn er trots op dat we een marktleider zijn in onze regio. Dit betekent dat een efficiënt geavanceerd proces ons een consistent hoge kwaliteit garandeert. Onze focus ligt niet alleen op het besparen op arbeid, maar ook op het verhogen van de kwaliteitsnormen en op vermindering van het productcontact om zo een gezonder eindproduct met een langere levensduur te realiseren.”
 

Op zoek naar de beste

Dhr. Jabandzic vervolgt: “We hadden al contact met Marel Poultry gedurende een langere periode; het Stork AMF-BX FlexControl systeem was geen onbekende voor ons. Het was belangrijk dat het systeem succesvol zou functioneren in onze regio. Marel Poultry regelde dat wij een dergelijk systeem in Slovenië konden bekijken. Wat we zagen overtuigde ons ervan dat dit de juiste borstfileeroplossing voor ons was. Voor Madi is het unieke voordeel van de AMF-BX FlexControl de mogelijkheid om dubbele filets met aangehechte haasjes te produceren. Dit is een product dat wij zowel in bulk verkopen als verpakt voor de detailhandel, niet alleen thuis in Bosnië, maar ook in aangrenzende markten. We moesten dit altijd handmatig doen.”
 

Een succesvolle start

Het Stork AMF-BX systeem kreeg de opdracht om dubbele filets te produceren en halve filets met haasjes aangehecht. Afhankelijk van de vraag vanuit de markt, kan Madi de haasjes ook afzonderlijk oogsten. Dit wordt momenteel handmatig gedaan. Indien nodig kan het AMF-BX-systeem uitgebreid worden, zodat deze belangrijke handeling kan worden geautomatiseerd.
 

Het hoogst haalbare

Edin Jabandzic is enthousiast over de menubediening van het systeem. “We kunnen verschillende moduleinstellingen voor verschillende borstkapgewichten opslaan. Het systeem terugzetten wanneer gewichten veranderen is erg eenvoudig. Het enige dat we hoeven te doen, is het nieuwe gewicht op een touchscreen op de machine zelf in te stellen. Alle instellingen van de module worden automatisch aangepast en het fileren kan onmiddellijk worden hervat. Zo weten we zeker dat de hoogste normen op het gebied van opbrengst, kwaliteit en productpresentatie worden aangehouden, ongeacht het gewicht van de borstkap.
 

Vooruitblikkend op de toekomst

Madi, Bosnia

Mr. Jabandzic concludeert: “Hoewel wij het systeem nog maar enkele maanden gebruiken, zijn we tot nu toe erg tevreden. We zijn ervan overtuigd dat wij met verdere technische en technologische ondersteuning en training van Marel Poultry nieuwe hoogten kunnen bereiken. We zijn onder de indruk van de kwaliteit, de betrokkenheid en de professionaliteit van de medewerkers van Marel Poultry waar we mee hebben gewerkt, zowel lokaal als in Nederland. In Marel Poultry hebben we een partner gevonden die onze doelstellingen begrijpt en altijd zijn uiterste best zal doen om ons te helpen deze te verwezenlijken.
 

Logo Madi poultry processor, BosniaMeer over Madi

Madi is een verticaal geïntegreerde broilerverwerker, gevestigd in het Bosnische stadje Tesanj. Het familiebedrijf wordt momenteel gerund door Madi en Edin Jabandzic, zonen van de oprichter. Vorig jaar gaf Madi de opdracht tot een gloednieuwe verwerkingsfabriek met een capaciteit van ongeveer 6.000 bph, één van de grootste in de Balkan.

Gedurende het jaar verwerkt het bedrijf ongeveer 11 miljoen stuks pluimvee, het is de grootste onderneming in zijn soort in Bosnië en Herzegovina. Madi heeft ook regionale ambities met succesvolle export naar Servië en Montenegro. Terwijl hele, gesneden en ontbeende verse kip haar kernactiviteit is, biedt Madi ook een uitgebreid assortiment aan bewerkte producten, vervaardigd in een aparte unit, geschikt voor het produceren van 25 ton per dag. Deze omvatten worsten, in plakjes gesneden en gerookt vlees, ham van pluimvee en lokale specialiteiten zoals cevapcici (ontvelde worst gemaakt van gehaktvlees) en pljeskavica (een pasteitje van gemalen gehakt), ideaal voor het grillen op de barbecue.

Kwaliteit en producthygiëne zijn van het grootste belang voor Madi. Deze zijn gegarandeerd door de strenge controle van de gehele productiecyclus door de onderneming en door de aanwezigheid van uitgebreide tracking- en tracingsystemen van ouderdieren tot aan het eindproduct.

madi.ba