Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Nieuws

Harim en Marel Poultry gaan sky-high

19 Jun 2017

Vier nieuwe hogesnelheidslijnen voor fabriek met vijf verdiepingen

Harim South-KoreaDhr Kim, CEO van Harim en Paul Cardinaal (Marel Poultry Regional Sales Manager) in het hoofdkantoor van Harim met uitzicht over de Hang-rivier.

Marel Poultry is gekozen om één van ’s werelds grootste pluimveeverwerkende bedrijven van installaties te voorzien. Het bedrijf Harim in Zuid-Korea installeert vier nieuwe Marel Poultry verwerkingslijnen, verspreid over vijf verdiepingen in de volledig gemoderniseerde fabriek in Iksan.

Marel Poultry is geselecteerd door de Zuid-Koreaanse onderneming Harim Co. als de belangrijkste leverancier wat betreft de modernisering van de fabriek in de stad Iksan. De Harim Group en Marel Poultry kennen elkaar heel goed, aangezien de meeste fabrieken van Harim al uitgerust zijn met vele Marel Poultry oplossingen.
 

We hebben het volste vertrouwen in Marel Poultry en haar mensen. Wij waarderen de samenwerking enorm en het is een genoegen om met hen samen te werken
- Dhr. Kim, CEO van Harim
 

EÉN VAN DE GROOTSTE

Het is nu de beurt aan de Iksan fabriek om volledig gemoderniseerd te worden met oplossingen van Marel Poultry. De fabriek wordt uitgebreid met zes (later zelfs zeven) lijnen. Twee bestaande lijnen worden gereviseerd en hergebruikt. Vier nieuwe Marel Poultry hogesnelheidslijnen zullen worden geïnstalleerd, die deze fabriek tot één van de grootste pluimveeverwerkingsbedrijven in Azië zal maken. Als de zevende lijn operationeel wordt, zal het één van de grootste pluimveeverwerkingsbedrijven ter wereld zijn!
 

NIEUWSTE TECHNOLOGIEËN

De vier nieuwe Marel Poultry lijnen zullen gebruikmaken van onze nieuwste technologieën op het gebied van broeien, plukken, panklaarmaken en koelen. Stork Nuova, ’s werelds meest efficiënte panklaarmachine met geïntegreerde giblet-oogstlijn zal het centrale onderdeel vormen van de panklaarafdeling. Aan alle vier de lijnen worden onderhoudsarme, zelfkalibrerende SmartWeighers toegevoegd die op hoge snelheid opereren.
 

Harim Iksan

20 METER HOOG

In Korea is weinig grond beschikbaar om op te bouwen, omdat 75% van het land bedekt is met bergen. Harim heeft dit probleem slim opgelost door een vijf (!) verdiepingen hoog gebouw te ontwerpen, gebouwd aan de bestaande fabriek, wat een uitbreiding betekent van hun bestaande productieoppervlakte van 80.000 m2 naar 150.000 m2. Ruime koeltunnels, die gebruikmaken van de bewezen Stork DownFlow “Plus” technologie, worden op de bovenste verdieping geplaatst.

Een Stork transporthangbaansysteem verspreidt broilers naar alle afdelingen, waarbij alle processen geheel in-lijn blijven. Het systeem is uitgerust met ATC-technologie (Automatic Tension Control), die zorgt voor een grotere betrouwbaarheid, evenals een vermindering van slijtage. In de fabriek van Harim in Iksan maakt ATC het mogelijk om een spectaculair hoogteverschil van meer dan 20 meter te overbruggen, zodat alle verdiepingen bereikt worden!
 

SOFTWARE EN ONDERHOUD

Uiteraard kan een dergelijk uitgebreide pluimveefabriek niet zonder de nodige softwarebesturing. Innova Food Processing Software zal zorgen voor de algemene bewaking van alle geïnstalleerde apparatuur in de Marel Poultry lijnen bij Harim.

Vanwege de grootte van de fabriek is preventief onderhoud belangrijk om de vier lijnen te beschermen tegen onnodige uitvaltijd. Gedurende de eerste jaren zullen field service engineers van Marel Poultry de fabriek in Iksan regelmatig bezoeken, een duidelijk uitgesproken wens van de Harim Group.
 

Harim South-KoreaHet Marel Poultry-team voor het gloednieuwe, indrukwekkende gebouw van Harim in Iksan: Ruud Rijkers (Project Manager), Martijn Sielias (Service Area Manager), David Kim (Agent Zuid-Korea), Paul Cardinaal (Regional Sales Manager) en Dennis Lukassen (Project Engineer).

EEN VISIE VAN OPENHEID

CEO Kim heeft een duidelijke visie wat betreft de sector, “Harim wil meer openheid geven over pluimveeverwerking. Dat is de reden waarom wij onze deuren openen, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor studenten en anderen die geïnteresseerd zijn in pluimveeverwerking. We willen laten zien hoe onze hogesnelheidslijnen erin slagen gezond kippenvlees van goede kwaliteit te produceren met een sterke focus op hygiëne, voedselveiligheid en goede arbeidsomstandigheden.”

Bezoekers die de fabriek binnenkomen, wacht een indrukwekkende ervaring. Na een introductiefilm over Harim in de bedrijfsbioscoop, gaat het filmscherm omhoog om toegang te geven tot het Harim museum en informatiecentrum. Een 500 meter lange bezoekersgang toont het productieproces en biedt een compleet overzicht van de Marel Poultry verwerkingslijnen.

Marel Poultry is trots om de belangrijkste partner te zijn in dit prestigieuze project, waardoor pluimveeverwerking letterlijk naar nieuwe hoogten wordt getild!
 

OVER HARIM

Harim GroupHarim is een groep bedrijven, opgericht in 1986 en gespecialiseerd in food, vooral in de verwerking van eiwitrijk voedsel. De activiteiten van de Harim Group zijn verdeeld over 8 sectoren waaronder: kip, eend, varkensvlees, rundvlees, diervoeders, distributie, graantransport en diergezondheidszorg. Al deze productie-, verwerkings- en distributiebedrijven zijn nauw geïntegreerd of aan elkaar gerelateerd. De Harim Group bezit voedselverwerkende bedrijven in Zuid-Korea, andere Aziatische landen en de Verenigde Staten.

De onderneming beschikt over vier pluimvee-integrators in Korea (Harim, Orpum, Hangang CM Joowon) en één in de Verenigde Staten (Allenharim in Seaford, Delaware). Harim Poultry is gevestigd in Iksan, in de provincie Noord-Jeolla en verwerkt jaarlijks bijna 120 miljoen kippen, geleverd door 600 nabijgelegen pluimveebedrijven. Er werken 1.900 medewerkers en de onderneming beschikt over meerdere fabrieken in Iksan en Jeongeup.
 

HOED VAN NAPOLEON

Harim streeft altijd naar de hoogste kwaliteit, met inachtneming van de strengste normen inzake voedselveiligheid. Gelet op haar visie “Global first productivity” is het logisch dat Harim zich op de wereldmarkt begeeft. In 2015 kwam CEO Kim in het wereldnieuws toen hij de hoed van Napoleon kocht op een Parijse veiling. Hij verraste de wereld ook door het kopen van Pan Ocean, één van ’s werelds grootste rederijen met ongeveer 90 schepen. Binnen één jaar maakte CEO Kim van de failliete Koreaanse rederij een winstgevende onderneming, die ook het grootste gedeelte vervoert van de diervoeders die door Harim geïmporteerd zijn.
 

harimgroup.com