Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Productnieuws

Hoger rendement met Multihead Weigher taken voor variabel gewicht

05 Jul 2017

Manage fixed-weight and catch-weight jobs with Marel Multihead Weigher

Alhoewel er tegenwoordig onder verwerkers veel wordt gesproken over het verdelen in batches met vast gewicht, maken producten met een variabel gewicht nog steeds een belangrijk deel uit van de markt. In de praktijk zou het mogelijk moeten zijn om zowel een taak met een vast gewicht als met een variabel gewicht te kunnen programmeren. De multi-job software van Marel Multihead Weighers beheerst beide operationele uitdagingen perfect.
 

Prijs voor variabel gewicht voorafgaand aan de order
 

Het in batches verdelen met een vast gewicht betekent dat er gewerkt wordt met een streefgewicht voor een partij, bijv. 400 g. Alles boven het totale, vooraf berekende gewicht wordt beschouwd als give-away. De meeste grote winkel- en fastfoodketens vragen producten in batches met een vast gewicht. Marel Multihead Weighers zijn ideaal voor het produceren hiervan met een absoluut minimum aan give-away.
 

WAT VERSTAAN WE ONDER VARIABEL GEWICHT?

Consumenten over de hele wereld willen de keuze hebben uit pakketten met een gewicht variërend van bijvoorbeeld 500 tot 900 g. Kleine gezinnen willen een pakket met slechts twee stuks, terwijl grotere gezinnen misschien wel vier of meer stuks wensen. Deze variatie in de schappen van de supermarkt noemen we variabel gewicht.
 

VERWERKERS

WWanneer een supermarkt een pluimveeverwerker vraagt om schaaltjes met een variabel gewicht, variërend van 500 g tot 900 g weet men niet van tevoren hoe deze gedistribueerd zullen worden. Men weet ook niet wat dagelijks de vraag zal zijn van de gezinnen die in dat gebied wonen. Na levering van de order, loopt de supermarkt het risico om met onnodige voorraad te blijven zitten aan het einde van de dag, omdat de schaaltjes met variabel gewicht niet overeenkwamen met de behoeften van de consument. Het is daarom een goed idee dat de supermarkt haar klanten leert kennen om zo hun gedrag te kunnen voorspellen.

Een loyaliteitsprogramma voor vaste klanten kan hieraan bijdragen en helpt de supermarkt om vooraf de juiste gewichtsverdeling te kunnen bepalen.
 

VOORSPELBAAR VARIABEL GEWICHT

Behalve dat men niet weet hoe het gewicht wordt verdeeld, weet een supermarkt ook niet hoeveel er moet worden betaald voor een order met variabel gewicht, totdat deze daadwerkelijk is geproduceerd en geleverd. Dit maakt orders met variabel gewicht in beginsel onaantrekkelijk. Echter, Innova Food Processing Software combineert data van de Marel Multihead Weigher met gegevens die verzameld zijn van andere apparatuur.

Example of Marel’s catch-weight job distributionVoorbeeld van Marels verdeling van taken voor variabel gewicht waarbij de 5 verschillende “zones” van variabel gewicht worden weergegeven.

Het weet precies hoeveel schaaltjes van elk variabel gewicht tussen 500 en 900 g moeten worden geleverd, en berekent de prijs voorafgaand aan de order.
 

MAREL-SOFTWARE VOOR VARIABEL GEWICHT

Marel heeft speciale software voor variabel gewicht ontwikkeld voor Multihead Weighers. Het bereik van het variabele gewicht kan worden verdeeld van bijvoorbeeld 500 tot 900 g tot een maximum van 5 “zones”, waarbij wordt bepaald hoeveel procent van de porties nodig zijn in elk gewichtsbereik (zie foto). Door deze functie kan de supermarkt orders plaatsen met de juiste gewichtsverdeling voor haar lokale klanten. Aan het eind van de dag heeft de supermarkt dan nog voldoende voorraad van een specifiek gewichtsbereik waar grote vraag naar is en blijven er geen onverkochte minder populaire schaaltjes over.
 

MINIMALE GIVE-AWAY

Met Marels software voor variabel gewicht kunnen porties in batches verdeeld worden met een geselecteerd minimum en maximum streefgewicht. Het is dus mogelijk om de uiteindelijke gewichtsverdeling van schaaltjes met een variabel gewicht te beheersen.

Dankzij Marels Multi-job software wordt variabel gewicht voorspelbaar en kunnen supermarkten nu hun voorraad van producten met variabel gewicht beheersen. Dit is volstrekt uniek!

Klanten profiteren niet alleen van de mogelijkheid om het variabele gewicht te kunnen voorspellen, de verwerker zelf profiteert ook van veel minder give-away. Indien nodig, kan de Multihead Weigher taken voor vast gewicht en variabel gewicht tegelijkertijd uitvoeren!

Hierbij is sprake van minimale give-away, aangezien alleen de perfecte batch naar de verwerking van vast gewicht wordt geleid, terwijl de rest wordt verdeeld over de taken voor variabel gewicht.
 

Lees meer

Nieuwe Multi-job-software voor Multihead Weighers

Multihead Weigher fresh products

Multihead Weigher IQF products