Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Nieuws

Nieuw productiecentrum voor Marel in Dongen

12 Jun 2018

Algemeen directuer Marel Poultry en Burgemeester van Dongen bij de nieuwe bouwlocatie

Binnenkort start de bouw van een volledig nieuw productiecentrum voor Marel in Dongen. Naar verwachting worden in mei 2019 alle activiteiten overgeheveld naar het te realiseren productiecentrum op bedrijventerrein Tichelrijt II. De ondertekening van de officiële documenten en de onthulling van het bouwbord markeerden een belangrijke etappe op weg naar realisatie van het project.

Al 60 jaar lang vervaardigt de productielocatie in Dongen machineonderdelen voor Marel Poultry. De eindproducten, hoogwaardige voedselverwerkende systemen, worden in samenwerking met de Marel vestiging in Boxmeer samengesteld. 

De huidige locatie in Dongen voldoet echter niet meer aan de hedendaagse normen. Daarom is een nieuw productiecentrum een logische stap voor een bedrijf als Marel dat haar werknemers graag verantwoorde, veilige en prettige werkomstandigheden biedt. De te realiseren nieuwbouw op bedrijventerrein Tichelrijt II, letterlijk aan de overkant van het Wilhelminakanaal, zal dezelfde activiteiten huisvesten als het huidige pand, goed voor 40 productieplekken en een achttal kantoorplekken. 

Algemeen directuer Marel Poultry en Burgemeester van Dongen tekenen contract

Op 12 juni onthulden burgemeester Starmans van gemeente Dongen en Anton de Weerd, Marel Poultry Managing Director, samen het bouwbord op de nieuwe locatie, nadat ze de officiële documenten hadden ondertekend. In aanwezigheid van ontwerpend bouwer Remmers/Conferm en vastgoedadviseur Cushman & Wakefield vormde dit een voorname stap naar concrete uitvoering van het project. 

Impressie van het nieuwe Marel pand in Dongen

Direct na de bouwvakvakantie gaat de eerste spade de grond in en naar verwachting kan Marel het nieuwe Dongense productiecentrum in mei 2019 in gebruik nemen. Tegen die tijd kunnen de medewerkers profiteren van de modernste en hoogwaardigste productiefaciliteiten die er momenteel te bieden zijn. Facilitair, logistiek en ergonomisch gezien is de uitrusting van het nieuwe productiecentrum van het hoogste kaliber. De Marel medewerkers zullen met nóg meer plezier en motivatie aan de slag gaan.