Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Klantverhaal

Stork ACM-NT opdeellijn wint terrein in China

13 Mar 2017

Stork ACM-NT Cut-up line

Geautomatiseerd opdelen van pluimvee wint snel terrein in China. Pluimvee handmatig opdelen heeft echter een lange traditie en Chinese consumenten kopen geen eindproducten die afwijken van de standaard.

De uitdaging voor geautomatiseerd opdelen is dus om het handmatig opdelen te imiteren en dit zo dicht mogelijk te benaderen. Een perfecte balans tussen het anatomische opdelen en een traditionele presentatie is vereist. Dit is precies wat de Stork ACM-NT modulaire opdeeloplossing bereikt in China.

In China is de behoefte aan automatisering groot, niet alleen vanwege de toenemende capaciteiten maar voornamelijk om voedselveiligheidsredenen en de benodigde arbeidskrachten.
Om in staat te zijn de eindproducten, zoals gevraagd door de markt, industrieel te produceren, hoeven Chinese verwerkers alleen maar de juiste ACM-NT-componenten te kiezen uit een uitgebreide reeks van mogelijke modules. Vleugels, borstdelen en poten kunnen (anatomisch) op diverse manieren met verschillende modules worden opgedeeld.
 

Fastfood

Naast het traditionele Chinese voedsel, maakt fastfood een snelle opmars in China. Fastfoodrestaurants hebben een speciale behoefte aan producten die op een bepaalde manier zijn opgedeeld. De KFC negen kipstukken zijn hiervan een goed voorbeeld. Dankzij de flexibele opzet, het consequente, nauwkeurige, hoogwaardige opdelen en de operationele zekerheid, kan het ACM-NT systeem ook aan deze eisen voldoen.
 

Richting automatisering

Chinese verwerkers zijn tot de conclusie gekomen dat de systemen van Marel Poultry het beste zijn voor de specifieke kenmerken van hun markt. Onze oplossingen kunnen eindproducten produceren die volledig in lijn zijn met de wensen van de Chinese consument.

Automatisering van het opdeelproces met de nieuwste ACM-NT verwerkingstechnologie van Marel Poultry illustreert welke kant de Chinese pluimveeverwerking opgaat. Met haar langdurige verbintenis met de Chinese markt, is Marel Poultry trots om deze ontwikkeling te ondersteunen.
 

Stork Second Joint Wing Cutter HY

Second Joint Wing Cutter HY

Geautomatiseerd reproduceren van Chinees handmatig snijden

De nieuwste toevoeging aan de grote verscheidenheid van ACM-NT-modulesis de Second Joint Wing Cutter HY. In China is het middenstuk van de vleugel een kwalitatief hoogwaardig eindproduct, dat erg populair is bij de consument.

Door dit typisch Chinese product industrieel te produceren, koppelt de Stork Second Joint Wing Cutter HY een nauwkeurige snede aan perfecte presentatie terwijl het ook extra rendement oplevert.
 

Wingette product

Chinese traditie

Voor een perfecte Chinese snede van het tweede gewricht is het heel belangrijk dat zo veel mogelijk van het vel tussen het eerste en tweede gewricht geoogst wordt samen met het middenstuk van de vleugel.

Tegelijkertijd moet de snede volledig anatomisch zijn, naar Chinese traditie. Rekening houdend met de uitbreiding van de productiecapaciteit in China, alsook de benodigde arbeidskrachten en voedselveiligheid, zal handmatig snijden niet meer volstaan en is automatisering de enige oplossing.
 

Voldoen aan de verwachtingen

De Stork Second Joint Wing Cutter slaagt perfect in het geautomatiseerd reproduceren van de bewegingen van een vakbekwame slager, door een groot stuk vel van het eerste gewricht aan het middenstuk van de vleugel toe te voegen. Het resultaat is een middenstuk van de vleugel dat zo nauw aansluit op de verwachtingen van de Chinese klanten, dat er vrijwel geen verschillen kunnen worden geconstateerd tussen een handmatig gesneden of een industrieel gesneden product.
 


Chinese verwerkers kiezen ACM-NT

Luanping Huadu

JLR Anatomic leg cutting module

Marel Poultry is gekozen door de Hebei Luanping Huadu Food Company om haar sorteer-, opdeel- en ontbeningslijnen compleet te moderniseren. Het Huadu management concludeerde dat de systemen van Marel Poultry het beste zijn aan te passen aan de kenmerken van de Chinese markt; de eindproducten die voortvloeien uit onze oplossingen sluiten perfect aan op de wensen van de Chinese consument. Hele producten, gewogen door de Stork SmartWeigher in de 12.000 bph distributielijn worden per gewichtsklasse toegekend aan de Stork ACM-NT. Het opdeelsysteem garandeert de hoogst mogelijke opbrengsten terwijl de verschillende (anatomische) kipdelen gescheiden worden. 

Tot slot zijn er twee Stork AMF-BX FlexControl-lijnen die borstkappen ontbenen tot borstfiletproducten. Luanping Huadu koos ook voor de Anatomic Tarsal Joint Incision Pre-cutter, die kippenvoeten – een ander belangrijk product in China – anatomisch snijdt door het gewricht heen.
 

Binzhou

Met ondersteuning van Marel Poultry zal Binzhou haar productiefaciliteiten drastisch uitbreiden. Naast de bestaande fabriek zal een gloednieuwe fabriek worden toegevoegd. De Binzhou Gaosheng greenfield fabriek wordt voorzien van twee productielijnen, elk met een capaciteit van 13.500 bph. 

De Stork ACM-NT modulaire opdeeloplossing zal een belangrijke rol spelen bij beide hoge capaciteitsverwerkingslijnen en snijdt producten in hapklare stukjes. Het project zal een belangrijke springplank zijn voor de ontwikkeling van de positie van Marel Poultry in China, want het is één van de eerste Chinese bedrijven die het opdelen en ontbenen automatiseert met deze omvang en capaciteit.
 

CP Dafa, China CP Dafa

Het CP Dafa Chia Tai Beijing -project (Peking, China) omvat een nieuw Stork broeisysteem, verschillende plukkers en een selectielijn met daarin geïntegreerd de SmartWeigher. PDS-NT-software bepaalt de optimale bestemming voor elk product. Alle gegevens worden opgeslagen voor volledige traceerbaarheid. Zo kan het bedrijf beleid opstellen om de hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid te garanderen.

Na de kwaliteitselectie produceert het Stork ACM-NT-systeem een uitgebreide selectie vlees met een hoge opbrengst. Het omvat een JLR anatomische pootsnijmodule, de maatstaf in de industrie voor de productie van anatomische poten met een hoge opbrengst.

Borstkappen die met de ACM-NT worden gesneden, worden ontbeend met behulp van twee Stork AMF-BX FlexControl-systemen. De twee systemen produceren met minder arbeidskrachten dan bij die van de concurrentie allerlei eersteklas filetproducten met een hoge opbrengst en minder trimmingverlies bij een gemiddelde capaciteit van 7200 borstkappen per uur.
 

CP Jilin

Het meest recente project voor de CP Group is CP Jilin, een pluimveeverwerkingsfabriek in Yushu city in de Chinese provincie Jilin. Centraal in de Stork ACM-NT hoge capaciteitsopdeellijn in de Jilin fabriek staat de gloednieuwe Second Joint Wing Cutter HY, een module die specifiek is ontwikkeld voor de Chinese markt.