Dank voor uw bericht

Uw bericht is succesvol verzonden, wij doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te reageren. We wensen u een prettige dag!

Uw contactinformatie

U stuurt dit bericht aan

Uw vraag

* Verplicht

Klantverhaal

Twee markten tegelijk

10 Apr 2017

Twee FHF-XB’s geven Las Camelias totale flexibiliteit

Stork Front Half Filleting systems at poultry processor Las Camelias, Argentina

Las Camelias, een groot pluimveeproductiebedrijf in Argentinië, had behoefte aan een upgrade voor het ontbeenproces, dat twee verschillende soorten producten moest produceren. Marel Poultry bood de perfecte oplossing, door het installeren van twee Stork Front Half Filleting lijnen, één voor exportproducten en één voor producten bestemd voor de binnenlandse markt.

Deze nieuwe dubbele opstelling, met een capaciteit van 2 x 4500 bph kan filets produceren voor beide markten, elk met hun eigen specifieke aanbiedingsvorm. Het is opvallend te zien hoe de verschillende soorten filets uit de twee FHF’s komen: op één lijn nauwelijks getrimd voor de thuismarkt, op de andere lijn precies getrimd voor de export.
 

Voor ons is het belangrijk om flexibel te zijn om te produceren wat we nodig hebben op ieder willekeurig moment. Er kan één lijn zijn die filets produceert voor de export en de andere voor onze thuismarkt, of we kunnen beide FHF lijnen dezelfde soorten filets laten produceren als er veel vraag is.
- Raúl Marso, president van Las Camelias
 

Gescheiden

In de distributielijn wordt de beslissing genomen welke gewichten worden toegewezen aan de voorhelftfileerlijnen. Twee opdeellijnen, die snijden op twee specifieke gewichtsklassen, laden de voorhelften op twee verschillende transportbanden die naar de twee FHF’s leiden. De twee stromen van helften van verschillend gewicht blijven steeds afzonderlijk van elkaar, terwijl ze op SystemFlex banden worden getransporteerd – ook geleverd door Marel Poultry.
 

Twee gewichtsklassen

Vleugelloze voorhelften worden handmatig geladen op de transporthangbaan die ze vervolgens door de modules leidt waar ze worden verwerkt. De twee FHF’s fileren altijd twee gewichtsklassen tegelijk. Elk FHF-lijn wordt specifiek ingesteld op haar eigen toegewezen gewichtsbereik, hetgeen het rendement optimaliseert.
 

Export en binnenlandse markt

Raúl Marso, president van Las Camelias, zegt: ”Voor ons is het belangrijk om flexibel te zijn om te produceren wat we nodig hebben op ieder willekeurig moment. Er kan één lijn zijn die filets produceert voor de export en de andere voor onze thuismarkt, of we kunnen beide FHF lijnen dezelfde soorten filets laten produceren als er veel vraag is.” De interne markt vereist meer gewicht rond de filet, zoals vlees van de rugzijde, van het schouderblad en zwoerd vet, terwijl de export klanten een filet willen die met nauwkeurige specificaties is getrimd. Het wisselen tussen de ene optie en de andere gaat snel en gemakkelijk. Samen garanderen beide systemen optimale flexibiliteit.
 

Stork Front Half Filleting systems at poultry processor Las Camelias, Argentina

Omgaan met afwijkingen en snelheid

Stork FHF-XB kan omgaan met een brede variëteit van gewichtsklassen binnen een koppel, dat perfect aansluit op de heterogene Argentijnse situatie. Tegelijkertijd overtrof de hoge capaciteit van twee samenwerkende FHF-XB’s de verwachtingen, omdat er geen andere opties beschikbaar zijn die 9000 producten per uur kunnen verwerken.
 

Verbazingwekkend

“Verbazingwekkend wat de Stork FHF-systemen kunnen doen. Normaal gesproken zouden we vrij veel mensen nodig hebben om onze filets zo te trimmen dat ze aan onze specificaties voldoen. Maar nu we de FHF-systemen hebben geïnstalleerd, hoeven we alleen maar hun instellingen te wijzigen om precies de specifieke filetproducten te verkrijgen die we nodig hebben. De FHF’s doen het allemaal zelf.” vervolgt Raúl Marso.
“Bovendien zijn de filets kwalitatief hoogwaardige eindproducten met minimale botinhoud. De controle is nu veel minder veeleisend.” Aan het eind van het fileerproces worden de borstfilets weer meegenomen door de SystemFlex transportbanden en is er minimale controle nodig.
 

Hoger rendement en betere kwaliteit

“De mensen van Marel Poultry gingen echt de uitdaging aan. We vertelden over ons probleem, en door creatief systemen en processen te combineren vonden ze een oplossing. Door het splitsen van de gewichtscurve in twee delen en door nauwkeurige instelling van de apparatuur, konden we bereiken wat we wilden,” zegt Raúl Marso. “We zijn erg blij dat rendement en kwaliteit omhoog gaan en de kilogrammen per manuur stijgen.”
 

Meer over Las Camelias

Las CameliasLas Camelias SA is een pluimveebedrijf met meer dan 75 jaar ervaring. Het begon in 1936 in San José, in de Entre Rios regio, het hart van de Argentijnse pluimveeproductie. Vandaag is Las Camelias S.A. in handen van de derde generatie van de familie die het heeft opgericht. Het is een verticaal geïntegreerde onderneming, bestaande uit bedrijven met grootouderdieren, broilerfokkerijen, broederijen en diervoederfabrieken. De productiecapaciteit bij Las Camelias bedraagt 13.500 bph. De helft van de producten wordt opgedeeld, de andere helft wordt verkocht als hele producten.

Las Camelias produceert voor de interne Argentijnse markt alsmede voor de exportmarkt. De onderneming exporteert ongeveer 60% van haar totale productie naar verschillende markten zoals het Verre- en Midden Oosten, Afrika, EU-landen, Chili, Brazilië en het Caribisch gebied.

lascameliassa.com.ar